Multidisciplinaire praktijk


voor kinderen en volwassenen
 
 
 


OUDERTRAINING HOOGBEGAAFD

GROEIEN = BLOEIEN

In deze oudertraining in staan we stil bij wat het betekent om op te groeien met ontwikkelingsvoorsprong, hoe het voelt en wat je kind dagelijks ervaart en merkt. Merk je dat het best wel moeilijk is om je kind te stimuleren op een manier dat het er gelukkiger van wordt? Dat je wat tips en tools kan gebruiken bij het opvoeden? Dat je kind wel erg emotioneel kan reageren en dat ook zeer lang kan volhouden? Dat je advies kan gebruiken welk aanbod je kind op een goeie manier kan uitdagen? Dat je soms wel nog twijfelt of je kind wel een ontwikkelingsvoorsprong heeft, om gelijk weer te merken dat het wel een erg hoog taalgebruik heeft? Dat je af en toe onzeker wordt bij het opvoeden, omdat je het zo goed wil doen? Dan is deze training zeker iets voor u.

De volgende thema's komen daar bij aan bod:
• GROEIGEDACHTE EN FAALANGST
• STIMULEREN EN UITDAGEN
• OMGAAN MET (EXTREME) EMOTIES

We houden de groep klein met het oog op ruimte voor dialoog, erkenning en uitwisseling.
Inzichten en concrete slimme tips voor jouw groei
Hoogbegaafd opvoeden blijkt een ware uitdaging voor de ouders, en voor de school. Uit onderzoek (Og?urlu, U¨., & C¸etinkaya; Rimm; Webb) blijkt dat ouders de kenmerken bij hun kind zeer goed kunnen beschrijven. Toch blijkt uit onze praktijk dat er vaak nog veel vragen rijzen bij het opvoeden.
Doe ik het goed (genoeg)? Hoe zal ik mijn kind correct en evenwichtig stimuleren? Je kind goed kennen en voldoende prikkelen is 1 ding, in de dagelijkse opvoeding komen ook volgende vragen naar voren: Hoe ga ik om met de intense emoties bij mijn kind (en mezelf)? Mag ik begrenzen, maar ook hoe doe ik dat?

In het najaar van 2017 komt het nieuwe boek van Tania Gevaert uit. Het zal de titel dragen: Hoogbegaafd Opvoeden in de praktijk, Lessen van een ervaren moeder om je hoogbegaafde kind nog beter te begrijpen (Gevaert, 2017 bij Garant). Je hoeft niet te wachten op dit boek, de oudertraining die hierop gebaseerd is kun je nu al volgen. In 4 avonden neem ik je mee om te ervaren wat hoogbegaafdheid betekent voor je kind, hoe je het nog beter kan stimuleren thuis en op school én besteed ik aandacht aan het opvoeden van deze intense kinderen.
 
Trainer
Tania Gevaert.
Tania is stichter van Hoogbegaafd Opvoeden. Ze heeft uitgebreide ervaring en opleiding rond hoogbegaafdheid, studiecoaching, ouderbegeleiding.

Praktisch
Wanneer er een nieuwe training georganiseerd wordt, zal dit op de website geplaatst worden.
Kostprijs: 197 euro per gezin, inclusief syllabus en boek Hoogbegaafd Opvoeden in de Praktijk - koffie, thee en water - heel veel tips en tools voor het opvoeden.
Inschrijven kan tot en met 16 okt via nicole@therapiecentrum-zandhoven.be of via het nummer 0497/82.96.81.

 

 

Melkerijweg 9 B
2240 Zandhoven
Tel : 03/295.15.00
Fax : 03/295.15.09
info@therapiecentrum-zandhoven.be